Juhlapyhat.com

6 ideaa mitä tehdä yhdessä juhlapyhinä

Erilaiset juhlapyhät tarjoavat loistavan tilaisuuden rentoutumiseen ja ajanviettoon yhdessä joko ystävien tai lähipiirin kesken. Ne mahdollistavat paljon kivaa tekemistä porukalla, joista voi myöhemmin muistella hyvillä mielin. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia ideoita, jotka sopivat helposti mihin vuodenaikaan tahansa. 

Pexels

Suomessa vietetään useita erilaisia juhlapyhiä, jotka ovat eri tavoin osa suomalaista kulttuuria ja perinteitä. Ne mahdollistavat monille useamman vapaapäivän arjesta, jolloin voi keskittyä paremmin yhteiseen aikaan ystävien tai muiden läheisten ihmisten kanssa. Mutta mitä kaikkea mukavaa voi yhdessä tehdä? 

Juhlapyhien vietto yhdessä on hauskempaa

Yhdessä voi viettää juhlapyhiä perinteisesti tai ihan omallakin tyylillä ja haluamallaan tavalla. Monesti tietyt juhlapyhät, kuten joulu, voivat sisältää enemmän perinteisiä asioita, mutta usein vapaapäiviä on sen verran, että sinne voi sisällyttää myös muunlaista yhdessä tekemistä.

Pelien pelaaminen on hauskempaa porukalla

Tänä päivänä erilaisia pelejä on vaikka kuinka ja paljon. Monet luottavat edelleen konsolipeleihin tai perinteisiin lautapeleihin, kun toiset taas ovat innostuneet rahapaleistä, joita moni casino tarjoaa. Olipa pelimuoto mikä tahansa, niin hyvä puoli on, että monia pelejä voi pelata porukalla. 

Monia konsoli- ja tietokonepelejä voi pelata kaksin tai porukalla ja vaihtoehtoja toki löytyy valtavasti. Mutta mikään ei toisaalta voita sitä tunnelmaa, jonka perinteiset lautapelit tuovat. Mikäli kodin varaston hyllyllä siis edelleen on Kimble, Monopoly tai Afrikan tähti, niin ne toimivat loistavana viihteenä koko porukalle. Vaihtoehtoisesti lipastosta voi kaivaa myös perinteisen korttipakan ja ottaa muutama kierros ristiseiskaa tai marjapussia. 

Tehkää juhla-ateria yhdessä

Mikä olisikaan parempaa kuin tehdä yhdessä ruokaa? Ainakin se on varmasti hauskempaa kuin yksin kokkaaminen ja ruoan valmistus onnistuu nopeammin. Sopikaa yhdessä millaisella menulla haluatte juhlapäivää viettää. Voitte joko kokkailla alusta loppuun porukalla tai sopia viettävänne nyyttikestit, jolloin jokainen voi ostaa jotain ja tehdä alkuvalmistelut kotonaan. 

Vaihtoehtoisesti voitte myös leipoa keskenänne jotain tai ottaa kokeiluun täysin uusia reseptejä. Olipa suunnitelma ruoan osalta mitä tahansa, niin ruoanlaitto on hauskaa ja mukavaa yhdessä tekemistä. 

Kodin koristelu porukalla on hauskaa ajanvietettä

Tietyt juhlapyhät saattavat olla sellaisia, jotka vaativat kodin koristelua juhlakuntoon. Tällaisia ovat erityisesti joulu ja pääsiäinen mutta toki muidenkin juhlapyhien aikaan voi kotiin laittaa koristeita. Ne ovat ainakin erinomainen tunnelman luoja yhteiseen ajanviettoon. 

Koristelu kuitenkin usein vie aikaa, joten se kannattaakin tehdä vaikkapa koko porukan voimin. Samalla voi myös saada uusia ideoita koristeluun, kun makutuomareita on useampia. 

Ulkoileminen virkistää mieltä

Ulkoileminen tekee aina hyvää, ja jos sää sallii, niin sitä voi tehdä helposti myös porukalla. Lähtekää esimerkiksi päiväkävelylle porukalla ja yrittäkää löytää joku uusi kiva reitti. Monet paikkakunnat sisältävät erilaisia luontopolkuja ja muita reittejä. Talviaikaan voi yhdessä lähteä vaikka pulkkamäkeen, joka sopii ihan kaikille. Kesäaikaan taas voi soutaa veneellä tai lähteä pyöräilemään. 

Sohva kutsuu leffamaratoniin

Jos juhlapyhien sää vaikuttaa kehnolta, niin se on todennäköisesti loistava syy ottaa mukava asento sohvalla ja viettää kunnon leffamaraton. Jokainen voi vaikka valita leffan, jota katsotaan tai katsokaa joku leffasarja yhdessä läpi. Tänä päivänä suoratoistopalveluista löytyy valtavasti katsottavaa, joten niitä kannattaa hyödyntää ellei satu olemaan vielä DVD-laitetta leffoineen. 

Leffan seuraksi voi toki jokainen tuoda jotain naposteltavaa tai kokatkaa yhdessä jotain sellaista, joka sopii hyvin leffan kaveriksi. 

Kokeilkaa uutta harrastusta yhdessä

Erilaisia harrastuksia voi kokeilla ihan kotonakin, jos tuntuu ettei halua lähteä mihinkään kauemmas. Kokeilkaa yhdessä opetella esimerkiksi tanssimaan tai pitäkää yhteinen jumppatuokio kotona. Niille, jotka tykkäävät tehdä käsin, voivat kokeilla myös kutomista ja neulomista. Tai ryhtykää ratkomaan palapelejä. 

Unsplash

Juhlapyhien tekemisessä mielikuvitus rajana

Monet asiat yhdessä tehtynä ovat hauskempaa ja mukavampaa. Juhlapyhät luovat erinomaisen tilaisuuden viettää aikaa yhdessä eri tavoin, olipa kyseessä sitten vähän perinteisemmin tai uusin tavoin vietetty juhlapyhä. Yllä olevat asiat ovat vain muutamia ideoita, mutta yhdessä voi tehdä toki paljon muutakin.