Juhlapyhat.com

naistenpäivä

Naistenpäivä 2024 - Miksi vietetään? Mitä lahjaksi?

Naistenpäivää vietetään vuosittain maailmanlaajuisesti 8. maaliskuuta. Päivän tarkoituksena on juhlistaa naisten saavutuksia ja oikeuksia sekä tuoda esille naisten tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden tärkeyttä yhteiskunnassa.

Naistenpäivän historia juontaa juurensa naisten taisteluun työ- ja tasa-arvo-oikeuksien puolesta. Vuonna 1908 New Yorkissa naiset osoittivat mieltään parempien työolojen puolesta, ja tämä tapahtuma oli merkittävä osa naisten oikeuksien liikettä. Myöhemmin, vuonna 1910, naisten kansainvälistä naisten päivää juhlittiin ensimmäistä kertaa, ja siitä lähtien päivä on ollut tärkeä tapahtuma naisten oikeuksien edistämiseksi ja naisten aseman parantamiseksi eri puolilla maailmaa.

Naistenpäivä tarjoaa tilaisuuden kiinnittää huomiota naisten saavutuksiin monilla elämänalueilla, kuten politiikassa, tieteessä, taiteessa ja liike-elämässä. Se on myös hetki muistuttaa siitä, että naisten oikeuksia ja tasa-arvoa on edelleen parannettava monissa maissa. Vuonna 2024 naistenpäivää vietetään samojen periaatteiden mukaisesti, juhlistaen naisten voimaannuttamista ja painottaen naisten aseman parantamisen tärkeyttä kaikkialla maailmassa.

Naistenpäivä 2024 tiedot 
Vietetään 03.08
LiputuspäiväEi
Päivänä vuonna 2024Perjantai
VapaapäiväEi

Sisältö

nainen

Onko Naistenpäivä virallinen liputuspäivä, juhlapyhä tai pyhäpäivä?

Naistenpäivä ei ole Suomessa virallinen liputuspäivä, juhlapyhä eikä pyhäpäivä. Suomessa viralliset liputuspäivät ovat esimerkiksi itsenäisyyspäivä, vapunpäivä ja juhannuspäivä. Naistenpäivää ei siis liputeta valtion virallisilla liputuspaikoilla, mutta se voi silti olla merkittävä päivä monille suomalaisille, ja erilaisia tapahtumia ja juhlallisuuksia järjestetään sen kunniaksi eri puolilla maata.

Naistenpäivä 2024 - Mitä antaa naiselle lahjaksi?

Naistenpäivänä voi antaa lahjaksi monenlaisia asioita, jotka ilahduttavat naista ja osoittavat arvostusta häntä kohtaan. Tässä muutamia ideoita lahjoiksi naiselle Naistenpäivänä 2024:

 1. Kukkia: Kukkakimppu on aina ihana lahja, ja voit valita kukat saajan mieltymysten mukaan.

 2. Kauneustuotteet: Laadukkaat ihonhoito- ja kauneustuotteet, kuten kasvonaamiot, voivat olla mieluisia lahjoja.

 3. Kirja: Jos hän pitää lukemisesta, hyvä kirja hänen lempigenressään voi olla mainio lahja.

 4. Suklaa ja herkut: Herkut, kuten suklaa, macarons tai gourmet-leivonnaiset, voivat olla makea lahjaidea.

 5. Spa-lahjakortti: Hemmotteluhetki kylpylässä tai hieronnassa voi olla rentouttava lahja.

 6. Korut: Kauniit korut, kuten kaulakoru, rannekoru tai korvakorut, voivat olla erityisen arvostettuja lahjoja.

 7. Taideteos: Taideteos, kuten maalaus tai veistos, voi olla henkilökohtainen ja koskettava lahja.

 8. Itsetehty lahja: Itsetehty kortti, runo tai lahja voi osoittaa huolellisuutta ja välittämistä.

 9. Elämyslahja: Liput konserttiin, teatteriin, elokuviin tai muihin tapahtumiin voivat tarjota mukavan yhteisen kokemuksen.

 10. Aika yhdessä: Lahja voi olla myös aika yhdessä, kuten romanttinen illallinen ravintolassa tai rento päivä ystävien kanssa.

Tärkeintä on valita lahja, joka sopii saajan mieltymyksiin ja kiinnostuksen kohteisiin. Lahja voi olla pieni tai suuri, kunhan se osoittaa välittämistä ja huolenpitoa.

Naistenpäivä historia

Naistenpäivän historia juontaa juurensa naisten tasa-arvoa ja oikeuksia koskeviin taisteluihin eri puolilla maailmaa. Tämä päivä on tullut tunnetuksi naisten oikeuksien edistämisen ja naisten saavutusten juhlistamisen symbolina. Tässä lyhyt katsaus Naistenpäivän historiaan:

 1. Alkuajat: Naistenpäivä sai alkunsa 1900-luvun alkupuolella, kun naisten oikeuksia puolustettiin voimakkaasti. Vuonna 1908 Yhdysvalloissa New Yorkissa järjestettiin naisten oikeuksien puolesta suuri mielenosoitus, joka oli osa kampanjaa parempien työolojen ja äänioikeuden puolesta. Tämä päivä muistetaan yhtenä Naistenpäivän alkuna.

 2. Kansainvälinen Naistenpäivä: Vuonna 1910 Kansainvälisen Sosialistisen Naisliiton konferenssissa Kööpenhaminassa ehdotettiin naisten kansainvälistä juhlapäivää. Vuotta myöhemmin, vuonna 1911, ensimmäistä Kansainvälistä Naistenpäivää vietettiin useissa maissa, kuten Itävallassa, Tanskassa, Saksassa ja Sveitsissä. Päivän tarkoituksena oli korostaa naisten oikeuksia, erityisesti äänioikeutta ja työntekijöiden oikeuksia.

 3. Virallistaminen: Naistenpäivä virallistettiin Venäjällä vuonna 1917, kun naiset marssivat Pietarissa vaatien leipää ja rauhaa. Tämä marssi oli osa Venäjän vallankumousta, ja siitä lähtien Naistenpäivää alettiin juhlia 8. maaliskuuta.

 4. Nykypäivä: Nykyään Naistenpäivää juhlitaan monissa maissa ympäri maailmaa. Päivä on tullut tilaisuudeksi juhlistaa naisten saavutuksia eri elämänalueilla ja muistuttaa naisten oikeuksien ja tasa-arvon tärkeydestä. Se on myös päivä, jolloin korostetaan naisten edelleen kohtaamia haasteita ja epätasa-arvoa eri puolilla maailmaa.

Naistenpäivä on siis historiallinen muistutus naisten taistelusta oikeuksiensa puolesta ja samalla päivä, joka kannustaa edelleen työtä naisten tasa-arvon eteen.

Hyvä naistenpäivä kortti

Tässä yksi hyvä viesti Naistenpäivä-korttiin:

“Hyvää Naistenpäivää!

Tänään juhlistetaan sinua ja kaikkia naisia ympäri maailmaa. Kiitos siitä, että tuot elämäämme voimaa, älykkyyttä ja kauneutta.

Muistetaan tänään erityisesti naisten saavutuksia, unelmia ja rohkeutta. Olet esimerkki siitä, miten voimme yhdessä luoda tasa-arvoisemman maailman.

Toivotan sinulle päivän täynnä iloa, rakkautta ja ylpeyttä omasta ainutlaatuisuudestasi.

Voimia ja onnea kaikille naisille!

[Oma nimesi]”

Naistenpäivä toivotus

“Hyvää Naistenpäivää!

Tänään juhlistamme kaikkia uskomattomia naisia elämässämme. Kiitos, että olette voimaa, älykkyyttä ja rohkeutta.

Toivotan teille päivän täynnä iloa, inspiraatiota ja rakkautta. Muistetaan myös niitä, jotka ovat taistelleet naisten oikeuksien puolesta ja jatketaan yhdessä tasa-arvon edistämistä.

Olette ainutlaatuisia ja arvokkaita. Nauttikaa tästä päivästä!

[Oma nimesi]”

Naistenpäivä ruoka

Naistenpäivän kunniaksi voit valmistaa herkullisen aterian tai tarjoilla herkkuja, jotka ilahduttavat naisia. Tässä on muutamia ideoita Naistenpäivä-ruokiin:

 1. Pienet alkupalat: Tarjoa alkupaloina esimerkiksi bruschettoja tomaatista ja basilikasta tai pieniä voileipiä erilaisilla täytteillä.

 2. Salaatti: Valmista raikas salaatti tuoreista vihanneksista ja lisää siihen esimerkiksi paahdettuja pähkinöitä tai juustoa.

 3. Pasta: Tarjoa herkullista pastaruokaa, kuten pastaa tomaatti-basilikakastikkeella tai kermaista lohipastaa.

 4. Kasvisruoka: Jos juhlit vegaaneja tai kasvissyöjiä, voit valmistaa esimerkiksi kasviscurryn tai tofu-wokkia.

 5. Makea herkku: Valmista jälkiruuaksi jotain herkullista, kuten suklaakakkua, mansikkakakkua tai juustokakkua.

 6. Kuohuviini tai mocktail: Tarjoa juomaksi kuohuviiniä tai alkoholitonta mocktailia, kuten mansikka-limemocktailia.

 7. Kahvi tai tee: Lopuksi voit tarjota hyvää kahvia tai teetä kera pienten makeisten, kuten suklaapalojen tai macaron-leivosten.

Muista, että tärkeintä on valmistaa ruokaa tai tarjota herkkuja, jotka tuntuvat saajista erityisen nautinnollisilta ja juuri heidän mieleisiltään. Naistenpäivä on oiva tilaisuus hemmotella naisia herkullisilla mauilla!

Naistenpäivä runo

Tässä on runo Naistenpäivän kunniaksi:

Naiset, voimakkaat ja viisaat, Tänään päivä teille loistakoon kauniina, kirkkaana. Sydämet täynnä rohkeutta ja voimaa, Kuljette tietänne ylväänä ja kauniina.

Naistenpäivänä juhlimme teitä, Teitä, jotka tuotte maailmaan valoa ja lämpöä. Unelmanne ja toiveenne kantavat teitä eteenpäin, Olette voimavara, joka ei koskaan sammu.

Tasavertaisuutta, tasa-arvoa, rakkautta, Nämä ovat ne arvot, joita kunnioitamme suuresti. Naiset, te olette maailman sydän ja sielu, Te ansaitsette rakkautta ja kiitosta joka päivä.

Nauttikaa tästä päivästä, olette sen ansainneet, Te olette vahvoja ja upeita, sen tiedämme. Hyvää Naistenpäivää, ihanaa juhlapäivää, Olette aina sydämessämme, rakkaus teihin ei koskaan haihdu pois.

Onko naistenpäivä sama kuin kansainvälinen naistenpäivä?

Kyllä, “naistenpäivä” ja “kansainvälinen naistenpäivä” ovat yleisesti ottaen synonyymejä ja tarkoittavat samaa asiaa. Kansainvälinen naistenpäivä on juhlapäivä, jota vietetään eri puolilla maailmaa 8. maaliskuuta joka vuosi naisten oikeuksien ja saavutusten kunniaksi sekä naisten tasa-arvon edistämiseksi. Sitä kutsutaan eri maissa eri nimillä, mutta termi “naistenpäivä” viittaa yleisesti tähän kansainväliseen juhlapäivään. Juhlapäivää vietetään eri tavoin eri maissa, mutta sen tavoitteet ja teemat ovat samat: naisten oikeuksien juhlistaminen ja naisten aseman parantaminen yhteiskunnassa.

Tälläinen on onnistunut ja hyvä naistenpäivä

 1. Arvostus: Ilmaise kiitollisuutesi ja arvostuksesi tärkeille naisille elämässäsi. Voit tehdä sen yksinkertaisesti sanomalla kiitos ja kertomalla, kuinka paljon he merkitsevät sinulle.

 2. Pienet lahjat: Voit ilahduttaa naisia pienillä lahjoilla, kuten kukilla, suklaalla tai kortilla, joka kertoo heidän erityisestä paikastaan sydämessäsi.

 3. Yllätykset: Tee päivästä erityinen järjestämällä yllätyksiä, kuten aamiaisen tarjoilu sänkyyn tai romanttisen illallisen valmistaminen.

 4. Rentoutuminen: Anna naisille mahdollisuus rentoutua. Voit esimerkiksi tarjota hieronnan, kylpyhetken tai vain rauhallisen hetken ilman häiriötekijöitä.

 5. Aika yhdessä: Vietä laatuaikaa yhdessä naisen kanssa, joka on sinulle tärkeä. Se voi olla ulkona kävelyä, elokuvailta tai yksinkertainen keskustelu.

 6. Kiitosviesti: Kirjoita henkilökohtainen kiitosviesti tai kirje, jossa kerrot, miksi juuri hän on sinulle niin tärkeä.

 7. Huomionosoitus: Anna huomiota naisen mielenkiinnon kohteille. Jos hän rakastaa kirjoja, lahjoita hänelle kirja. Jos hän pitää taiteesta, vie hänet taidenäyttelyyn.

 8. Kuuntele: Tärkeintä on kuunnella ja kunnioittaa naisen toiveita ja tarpeita.

Onnistunut Naistenpäivä voi olla yksinkertainen ja sydämellinen tapa ilmaista rakkautta ja arvostusta naisille elämässäsi.